Košarica0Item(s)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Brezplačna številka za naročanje in informacije:
080 34 04

Product was successfully added to your shopping cart.

Živčni sistem

ŠIROKA PALETA PREHRANSKIH DOPOLNIL ZA PODPORO ŽIVČNEMU SISTEMU, KI POMAGAJO OHRANJATI MOŽGANE V ODLIČNI KONDICIJI

Možgani so operativni oddelek človeškega telesa, ki je odgovoren za sprožanje signalov za vsako dejanje in vsako misel, ki jo nameravamo izreči. Predstavljajte si, da tako pomemben organ v telesu ne bi dobil goriva, ki ga potrebuje za dobro delovanje. Da, to bi povzročilo kaos!

Naši možgani so sestavljeni iz esencialnih maščobnih kislin, beljakovin in fosfolipidov. Od hrane, ki jo uživamo, je odvisno, ali jim dajemo vsa ta hranila in pomembne kofaktorje, ki dodatno podpirajo delovanje živčnega sistema. Na zdravje možganov lahko vplivajo tudi drugi dejavniki življenjskega sloga, kot sta starost in stres. Vendar pa lahko s prehrano in prehranjevanjem poskušamo zmanjšati vpliv teh dejavnikov na možgane.

Kako podpreti dobro delovanje živčnega sistema

Normalno delovanje možganov je odvisno od številnih medsebojno povezanih dejavnikov, na številne od njih pa lahko vplivajo prehranski dejavniki. Nevrotransmiterji, kot so acetilholin, glutamat in dopamin, so potrebni za spomin, stimulacijo in motivacijo, za njihovo sintezo pa so potrebne surovine, kot so holin, aminokisline in vitamini B.

Zdrava struktura živčnih celic je ključnega pomena in je odvisna od esencialnih maščob in fosfolipidov za delovanje membrane. Dobra prekrvavitev občutljivih živčnih in žilnih tkiv ter dobro stanje antioksidantov sta bistvena za zmanjšanje oksidativnih poškodb.

Na voljo imamo celotno paleto prehranskih dopolnil za živčni sistem, ki pripomorejo k dobremu zdravju možganov, vključno z izdelki, ki vsebujejo bistvena hranila in jih je enostavno vključiti v vsakodnevno prehrano.

NT Complex je edinstvena kombinacija L-teanina, izvlečka iz melise, kamilice, sivke, magnezijevega taurata in vitaminov B kompleksa, ki podpira uravnotežen živčni sistem.

NT Intensive je prašek z visoko učinkovitostjo, ki združuje mešanico aminokislin, lecitina in edinstvene sestavine Cyracos® (izvleček melise) za podporo živčnega sistema in energije.

5-HTP je prehransko dopolnilo s 5-HTP, iz ekstrakta semen grifonije (Griffonia simplicifolia). 5-HTP je prekurzor serotonina in melatonina. Serotonin je pomemben prenašalec živčnih impulzov (nevrotransmiter) za normalno delovanje živčevja in možganov. Nevrotransmiterji v možganih pomagajo uravnavati razpoloženje in spomin.

Magnesium Malate se v telesu zlahka absorbira in uporablja. Je kompleks jabolčne kisline in magnezija.

Izdelkov 1 do 24 od skupaj 41

  1. 1
  2. 2

Izdelkov 1 do 24 od skupaj 41

  1. 1
  2. 2

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava za vsa naročila nad 50€

Hitra dostava

Artikli na zalogi dobavljeni v enem delovnem dnevu.