Košarica0Item(s)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Brezplačna številka za naročanje in informacije:
080 34 04

Product was successfully added to your shopping cart.

ZAUŽITJE BIOAKTIVNIH KOLAGENSKIH HIDROLIZATOV POVEČA VLAŽNOST IN ELASTIČNOST KOŽE OBRAZA TER ZMANJŠA ZNAKE STARANJA OBRAZA V RANDOMIZIRANI DVOJNO SLEPI S PLACEBOM NADZOROVANI KLINIČNI ŠTUDIJI

Ta slika ima prazen atribut alt; ime datoteke je Zauzitje-bioaktivnih-kolagenskih--640x427.jpg

Povzetek

Ozadje: Več študij na ljudeh je pokazalo prisotnost dveh glavnih kolagenskih peptidov, prolil-hidroksiprolina (Pro-Hyp) in hidroksiprolil-glicina (Hyp-Gly), v človeški periferni krvi. Nekatere študije in vitro so pokazale, da Pro-Hyp in Hyp-Gly delujeta kemotaksično na dermalne fibroblaste in povečujeta proliferacijo celic. Poleg tega Pro-Hyp povečuje proizvodnjo hialuronske kisline v dermalnih fibroblastih. Te ugotovitve kažejo, da sta količini Pro-Hyp in Hyp-Gly v krvi pomembna dejavnika za dokazovanje učinkovitosti kolagenskih hidrolizatov na zdravje kože.

Rezultati

Izvedli smo randomizirano dvojno slepo s placebom nadzorovano klinično preskušanje uživanja dveh vrst kolagenskih hidrolizatov, ki sta sestavljena iz različnih količin bioaktivnih dipeptidov Pro-Hyp in Hyp-Gly, da bi raziskali njun učinek na izboljšanje stanja kože. Izboljšanje stanja kože, kot so vlažnost, elastičnost, gube in hrapavost kože, so primerjali s skupino s placebom na začetku ter 4 in 8 tednov po začetku preskušanja. Poleg tega je bila varnost prehranskega dopolnila s temi peptidi ocenjena s krvnim testom. Kolagenski hidrolizat z večjo vsebnostjo bioaktivnih kolagenskih peptidov (H-CP) je v primerjavi s skupino s placebom pokazal znatno in večje izboljšanje vlažnosti, elastičnosti (R2), gub in hrapavosti kože obraza kot kolagenski hidrolizat z manjšo vsebnostjo bioaktivnih kolagenskih peptidov (L-CP) in placebo. Poleg tega med preskušanjem ni bilo neželenih dogodkov.

Zaključek

Ta študija je pokazala, da je uporaba kolagenskega hidrolizata z večjo vsebnostjo Pro-Hyp in Hyp-Gly privedla do večjega izboljšanja stanja kože obraza, vključno z vlažnostjo, elastičnostjo, gubami in hrapavostjo kože obraza.

Priporočamo izdelek: 

Colagen Complex 

VIR:

PREVOD ŠTUDIJE »Ingestion of bioactive collagen hydrolysates enhance facial skin moisture and elasticity and reduce facial ageing signs in a randomised double-blind placebo-controlled clinical study«:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26840887/

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava za vsa naročila nad 50€

Hitra dostava

Artikli na zalogi dobavljeni v enem delovnem dnevu.