Košarica0Item(s)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Brezplačna številka za naročanje in informacije:
080 34 04

Product was successfully added to your shopping cart.

MOŽGANI

Možganom bi lahko rekli operativni oddelek človeškega telesa, saj so odgovorni za sprožitev signalov za vsako dejanje in vsako misel, ki jo sprejmemo. Zamislite si kaj se zgodi, če tako pomemben organu v telesu nima dovolj goriva, ki ga potrebuje za svoje delovanje ali pa dobi napačno gorivo? Zagotovo bi nastal kaos!

Naši možgani so sestavljeni iz esencialnih maščobnih kislin, beljakovin in fosfolipidov. Od hrane, ki jo jemo, pa je odvisno ali jih hranimo s pravimi hranili ali ne. Poleg prehrane lahko tudi drugi dejavniki, kot sta npr. starost in stres, vplivajo na zdravje možganov. Ne glede na to lahko z uživanjem prave hrane oz. hranil zmanjšamo vpliv teh dejavnikov na možgane.

Spodaj je seznam nekaterih hranilnih snovi, ki so nujno potrebne za optimalno delovanje možganov.

Nutrisorb Liquid BioMulsion D je D vitamin, topen v maščobah, v prisotnosti receptorjev vitamina D (VDR) v možganih. Zaradi tega so nizke ravni vitamina D povezane z nizkim razpoloženjem in sezonsko afektivno motnjo. Pomanjkanje vitamina D je zelo pogosto zaradi naše nizke izpostavljenosti soncu. Zato je dodatek z vitaminom D pomemben za ohranjanje zdravja možganov in dviganje razpoloženja.

Gingko biloba - visoko koncentriran ekstrakt Gingka bilobe, ki vsebuje flavonoide, ki zagotavljajo antioksidantsko podporo pri preprečevanju oksidativnih poškodb živčnega sistema. Lastnosti antioksidantov podpirajo cirkulacijo v možganih in pomagajo ohranjati elastičnost krvnih žil, ki prispevajo k ohranjanju dobre kognitivne funkcije.

Mega EPA - EPA in DHA imata vlogo pri delovanju srca, DHA ima vlogo pri delovanju možganov. Omega-3 je esencialna maščobna kislina, ki je telo ne more narediti samo, zato je vnos ključnega pomena za podporo zdravih vrednost maščobnih kislin v možganih.

Nutrisorb Liquid Methyl FolGuard - zagotavlja folat in B12 v njunih najbolj biorazpoložljivih oblikah (folat in metcilkobalamin), kar povečuje absorpcijo in učinkovitost. Oba pomagata podpreti zdravo metilacijo, biološki proces, ki je odgovoren za številne kemijske reakcije, vključno s sintezo in uporabo nevrotransmiterjev v možganih. Takšen proces pomaga ohranjati psihološko funkcijo.

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava za vsa naročila nad 50€

Hitra dostava

Artikli na zalogi dobavljeni v enem delovnem dnevu.